2. Marija Zvijezda 2015.

S misijskim kumčem u Novu godinu!!!

Suradnja na projektu Misijskog Ureda - PMD

Došašće je najljepše kada ga dijelimo s drugima!

alt

I tako uz trajnu akciju "Kristova Stola", i mjesečnu pomoć za prehranu dječici s. Lenke u njenom centru, kojih je ukupno 180 ove godine, uplatama ili trajnim nalogom na naš žiro račun (100 kn je dovoljno za prehranu jednog djeteta za čitav mjesec! Mi im redovno uplaćujemo svaki 1. petak u mjesecu),

alt

- već od početka Došašća, u Misijskom Uredu (PMD - Nova Ves 4 -blizu pizzerije Dvojka) možete izabrati i svoje kumče iz centra s. Lenke, i godišnjom jednokratnom uplatom od 100 Eura na žiro račun Misijskog Ureda, pomoći njegovo školovanje i sve što mu je potrebno za čitavu godinu (školski pribor, uniforme, knjige, svakodnevni prijevoz, lijekove, sve potrepštine za 26 cura, većinom iz amazonske prašume, koje žive sa sestrama u internatu "Cardenal Alojzije Stepinac" i dr.)

Svakodnevni prijevoz dječice do škole i nazad u njihova sela:

19.Put_u_skolu

- dobiti njegovu fotografiju, uz oba imena, oba prezimena (očevo i majčino - takav je tamo običaj), datum rođenja, imena roditelja i kratki opis obiteljske situacije (upravo sam ovih dana dogotovila i predala Misijskom uredu sve prevode tekstova o djeci što su mi časne poslale na španjolskom, i sortirala podatke - 64 fotografije s gotovim opisima su već tamo, s. Lenka će još poslikati ostalu dječicu i dostaviti Misijskom uredu), u Misijskom Uredu (PMD - Papinska Misijska Djela).

Najbolje je najprije s njima telefonski dogovoriti susret u njihovu uredu, a zatim osobno otići, izabrati svoje kumče, uplatiti im 100 eura, za tu godinu i preuzeti sve podatke i fotografiju djeteta, kako biste čitavo Došašće i čitave godine, bili duhovno povezani sa svojim kumčetom, i mogli moliti za njih i njihove obitelji.

Papinska misijska djela u RH – Nacionalna Uprava
Nova Ves 4
10000 Zagreb
e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel. 01 /4669-253

Alex, 8 godina, Calderon

"Alex živi u siromašnoj 6-članoj obitelji u predgrađu Quita, kamo sestre svakodnevno odlaze po dječicu svojim kamionom i vraćaju ih doma. Majka mu je umrla od siromaštva, zapuštenosti i pijanstva, a otac je isto alkoholičar i strašno maltretira djecu, često ih ostavi da spavaju vani na ulici. Djeca zbog svih tih okolnosti već imaju ozbiljnih problema sa zdravljem. Kuća u kojoj žive je premala, i potpuno zapuštena. Otac šalje djecu da nešto prodaju na ulici, kako bi imao za piće, ili čak da prose, do kasno u noć. Onda on ide piti sa svojim društvom, i vodi svoju djecu i daje im piti alkohol. Alex zbog svega često izostaje iz škole. Uspjeh u školi mu je samo Dovoljan, iako je on prirodno jako pametan i zreo. Posebno voli igrati nogomet. Često se nakon škole ne želi vratiti kući, i zna biti jako tužan. Jako voli crtanje i matematiku, a najbolji prijatelj u razredu je Moises, čiji obiteljski uvjeti su vrlo slični. Hvala što pomažete ovom nesretnom dječaku. "

Sahrana Alexove majke

Moises, 8 godina, Oyacoto

"Moisesova obitelj ima čak 8 članova. Žive u istom selu gdje je i centar s. Lenke. Otac je bez posla, a mama radi u građevini, i ne zaradi dovoljno za čitavu veliku obitelj. Ponekad po čitav dan nemaju što jesti. Otac je bolestan, i stalno bježi od problema, ponekad nestavši više dana, tjedana ili mjeseci, i nitko ne zna gdje bude za to vrijeme, a mama mu je alkoholičarka, neuredna i slabo se brinula za djecu, što se odrazilo na njihovo ponašanje u odrasloj dobi. Roditelji se često fizički obračunavaju pred djecom, a žive u malom prostoru, svi zajedno u samo dvije prostorije - kuhinja i spavaća soba, u kojoj su svi zajedno. Moises zbog svega ima uspjeh tek Dovoljan, nezainteresiran je za školu, i često nema volje za rad. Ponekad kaže da želi umrijeti jer ga roditelji ne razumiju, a veseli ga jedino nogomet. I druženje s rođakom i prijateljem Erickom. Hvala što mu pomažete i molite za njegovu obitelj."

Moises i sladoled - prije točno 2 godine

Moisesov dom:

4._Kuca_u_Sierri

Adriana, 8 godina, Calderon

"Adrianina 4-člana obitelj, živi u siromašnom predgrađu Quita, kamo sestre svaki dan dolaze  svojim kamionom po dječicu da ih odvezu u školu i na kraju dana vraćaju ih doma. Tata joj radi u građevini a mama kao služavka, ali ne zarade dovoljno, iako puno rade, i djeca su veći dio dana sama doma, što loše utječe na njih. Ipak, Andriana ima uspjeh Izvrstan, jako je inteligentna, pokušava razumjeti i svoje roditelje, dobra je prijateljica i društvena je, svi ju vole. Djeluje neishranjeno i često je bolesna. Hvala na pomoći i molitvama za ovu dragu i dobru djevojčicu."

Adriana i djeca svijeta

Adriana i Tania:

P9161080

Veronica, 18 godina, Internat "Cardenal Alojzije Stepinac"

"Veronicina obitelj ima 12 članova, ona je iz indijanskog plemena Shuar, čija kultura je jako oštra prema ženama, koje imaju puno manja prava od muškaraca. Muškarci mogu imati više žena, i one se ne smiju protiviti, on je onaj koji zapovijeda i odlučuje. Veronicin otac isto ima više žena, velika je nesloga i nesklad među njima, puno svađa među polubraćom i polusestrama, otac stalno viče na mamu, i tuče ju, ponekad joj prijeti smrću, pa se oni svi jako boje za mamu. Uz to postoji i velika opasnost od ugriza zmija, i drugih opasnih stanovnika prašume. Kako je Veronica među najmlađima u obitelji, dobila je neke nove mogućnosti, kao što je školovanje u internatu s. Lenke "Cardenal Alojzije Stepinac", koje ona doista dobro i vrijedno koristi, među najboljim je učenicama, ima prosjek 19 (od ukupno 20), što je skoro Odličan uspjeh. Hvala što joj pomažete u tome." 

Dame tu mano - Ruku mi daj   

 

 
 
home