1. Stepinčeva Krunica 2010.

"Stepinčeva Krunica", listopad 2010.

plakat 01 final 30x50cm
Inicijalna obavijest o listopadskoj Manifestaciji "Stepinčeva Krunica", s molitvenom nakanom za što skorije proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca

Misijska Europska Katolička Inicijativa "Kristov Stol" poziva vas da se u mjesecu listopadu priključite Stepinčevoj Krunici, Molitvenom hodu oko Zagreba, od Svete Nedjelje do Marije Bistrice, s molitvenom nakanom za grad Zagreb, Hrvatsku domovinu i čitavu Europu, te za što skorije proglašenje svetim Blaženog Alojzija Stepinca.

1. Manifestacija počinje u subotu 2. listopada, u Mariji Bistrici svetom misom u 18h i Festivalom Moderne Duhovne Glazbe, u Domu Kulture, u 19.30h, na kojem nastupaju:

 1. Željka Marinović
 2. Čedo Antolić
 3. Davor Terzić
 4. Ivo Šeparović
 5. Antonio Tkalec
 6. Maja Tadić
 7. Martina i Matija Evačić
 8. Zoran Hornjak
 9. Trinitas (Ludbreg)
 10. Dragutin Hrastović
 11. Matija Martinčević
 12. Bernarda Brunović
 13. Zbor mladih Majke Božje Bistričke

a suradnici Festivala su Antonio Tkalec i Agneza Levanić.

2. Sljedeće četiri subote mjeseca listopada (9.10., 16.10., 23.10. i 30.10), u molitvenu hodnju žive Stepinčeve Krunice oko Zagreba, od Svete Nedelje do Marije Bistrice, vode Vas članovi Hrvatskog planinarskog društva "Stanko Kempny" iz zagrebačke Kustošije. Svake subote pješači se 20-ak kilometara, moleći jedno otajstvo krunice, i razmatrajući molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca, u duhovnom i molitvenom zajedništvu s našim misionarima i misijskim kontinentima.

3. Završetak manifestacije je Noć otvorenih crkvi, 31.10 na 1. 11, kada se planira da vrata katedrale i drugih crkvi koje se žele priključiti, uz prijave organizatoru, ostanu otvorena barem do ponoći, a u njima će biti određeni prostori za duhovno i kulturno razmišljanje, pomoću koncerata, izložba, predavanja, molitve i trenutaka šutnje, uz mogućnost svete ispovijedi. Inicijativom se želi očitovati da su kultura i duhovnost u Europi izvor društvenog života, te vratiti puninu kršćanskog smisla noći uoči Svih Svetih.

O svim dijelovima manifestacije, redovito će se donositi detaljnija medijska izvješća i obavijesti, prijave su moguće, i sve dodatne informacije mogu se dobiti na web stranicama Udruge "Kristov Stol": www.kristov-stol.hr, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na mobitel: 091-570-8604 (Drina Ćavar)

Uz molitvenu potporu, Projekt je moguće financijski podržati, uplatom na žiro račun Kristova Stola, s naznakom "Za Stepinčevu Krunicu",

Žiro račun (PBZ): 2340009-1110433489

 
 
home