s. Lenka

Pozdrav od Vlatke - iz Ekvadora - Uz misijsku nedjelju

Dragi prijatelji i suradnici okupljeni oko našeg Kristova stola!
alt
Ne mogu vjerovat,ali prošla je još jedna godina i evo nas opet u mjesecu posvećenom misijama i novim dojmovima povratkom na ovo predivno mjesto,povratkom u Ekvador u zajednicu Krista Miosionara Molitelja.
            
Oduvijek sam znala da su misije moj život i zaista su čudni putovi Gospodnji,te mi je dao tu milost vratiti se u misije,među ove divne ljude i dječicu željnu pažnje i ljubavi.Dani su ispunjeni,a kako radim u kuhinji posla uvijek ima,ali i dovoljno ljubavi i strpljenja za sve potrebne.
                    
Počela je nova školska godina,nove obaveze sa nešto više od 200 djece od kojih neki dolaze sami,a neke dovodimo našim kombijem namijenjenim upravo za te potrebe. Trenutno imamo 25 djevojčica koje žive u našoj kući,u internatu.One dolaze najviše iz prašumskog djela Ekvadora gdje su završile osnovnu školu.U našem centru imaju obavezno doručak i ručak,koji im je prijeko potreban ponajviše za fizički razvoj.Nakon ispunjenih dnevnih školskih obaveza,nasmijane i site,ponovno ih vodimo njihovim kućama.
             
Od početka školske godine studenti katoličkog fakulteta dolaze 3 puta tjedno da našim djevojkama  pomognu što je to više moguće u njihovim školskim zadaćama.Zbog njihova nedostatka obrazovanja to je malo teže,ali uz puno truda i ljubavi,vjerujem da će im njihova pomoć uvelike dobro doći.Osim mene,časnim sestrama u njhovom nesebičnom davanju pomažu još i dvije volonterke.
                  
U ovom mjesecu u kojem posebno molimo za misijska zvanaja stvorimo jednu naviku davanja,ponajviše međusobne  ljubavi i pažnje,vremena i molitve,ali nažalost i onog materijalnog koje je neophodno za razvoj svakog djeteta.
Toplo preporučam u vaše molitve svu našu djecu,sestre koje vode ovaj centar i šire Božju riječ ,ali i sve nas volontere i one koji će to postati.

Svako dobro iz dalekog Ekvadora!!

alt

 

 

 
 
home