Duhovnost

7. Marija Zvijezda - Najava za medije

 
Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa tijekom svibnja, od 1-31. svibnja, organizira 7. Mariju Zvijezdu - svehrvatsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II, prvi puta na virtualni način, kako bi se vožnji biciklima u čast sv. Ivana Pavla II, i sjećanja na njegove pohode Hrvatskoj i Bosni i Hercegovni, s posebnom povezanosti s Hrvatima Banjolučke biskupije, i molitvenom nakanom za što skoriju kanonizaciju bl. kardinala Stepinca, mogli priključiti svi biciklisti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te u hrvatskim misijama diljem svijeta, povezujući svetišta i kapele posvećene sv. Ivanu Pavlu II, bl. kard. Stepincu, sv. Josipu i Mariji. 
 
Virtualna biciklijada se održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. 
 
Vozeći bicikle za 7. Mariju Zvijezdu, kroz cijeli svibanj, odazivamo se i na svibanjsku molitvenu inicijativu Pape Franje, uz posebnu podršku banjolučkog biskupa Komarice. 
 
 
 
U Marijinu mjesecu, 
Josipove godine, 
po zagovoru sv. Ivana Pavla II, 
molimo i vozimo za kanonizaciju bl. kardinala Stepinca
 
 
Ispunjavanjem i slanjem obrasca na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svi sudionici će dobiti svoj startni broj, te nakon pređene željene kilometraže od 25, 50, 75 ili 100 km, dijeljenja svojih fotografija u svetištima koje su obišli biciklom, uz hashtag  #KristovStolMarijaZvijezda i slanja završnog izvješća,  dobiti spomen drvene medalje, s oznakom kategorije koju su odvozili. 
 
Predvidjene su 4 kategorije: 
 
bl. Stepinac -  25 km 
sv. Ivan Pavao II - 50 km 
sv. Josip - 75 km 
i bl. Djevica Marija - preko 100 km
 
 
Više detalja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob: 0915708604, te na www.kristov-stol.hr (poveznica: 
 
 
 
home