Kontakt

"Kristov Stol"
Misijska Europska Inicijativa
Savski Gaj III, 8a
10000 ZAGREB
e-mail: kristov.stol@gmail.com
tel: 091-570-8604; 01-4646-583
facebook-logo 
Kristov Stol

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Neka Bog obilno blagoslovi svih 778 trenutno aktivnih gostiju

Poslušajte radio spotove

Kristov Stol

4. Marija Zvijezda - inicijalna obavijest za medije

"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa četvrti puta za redom organizira "Mariju Zvijezdu" - Međunarodnu biciklijadu sv. Ivana Pavla II, nekoliko dana vožnje biciklima prema Banja Luci iz 7 smjerova - gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Za sudjelovanje se prijavilo 50-ak biciklista, iz 15-ak biciklističkih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine: iz Metkovića, Okučana, Ogulina, Brestovskog, Zagreba...

Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, prvu subotu mjeseca svibnja, 6.5.2015, uz doček biciklista u biskupiji, druženje s biskupom Komaricom i domaćinima, te ove godine izniman blagoslov - susret s rimskim kardinalom Peterom Turksonom!

Prigodan program i smještaj u duhovnom centru Mahovljani, župi Presnače i drugim lokacijama, nedaleko Banja Luke.

U nedjelju 7. svibnja zajednički će slaviti sv. Misu u Katedrali sv. Bonaventure u 9h, koju predvode kardinal Turkson i biskup Komarica sa suslaviteljima. Nakon toga slijedi obilazak središta Banja Luke, posjet sakralnim objektima, te završetak susreta u trapističkom samostanu Marija Zvijezda, uz molitvu Mariji - Majci svih naroda, i oproštajni ručak s biskupom, kardinalom i drugim domaćinima.

Sve u duhu Gesla ovogodišnje biciklijade "Marija Zvijezda" - "Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja", obilježavanje 100. godišnjice fatimskih ukazanja, 35. godišnjice zahvalnog hodočašća sv. Ivana Pavla II u Fatimu, nakon čudesno preživljenog atentata (1982.), i 20. godišnjicu pastoralnog pohoda sv. Ivana Pavla II Sarajevu - i napajanje na duhovnim izvorima Svečevih posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Više detalja i aktualne novosti o kretanjima biciklista na: www.kristov-stol.hr.

Uz molitvenu, moguća je i financijska podrška projektu, uz naznaku: "Podrži svog biciklista" na žiro-račun Kristova Stola:

IBAN/Žiro račun (PBZ): 
HR6723400091110433489

Svake godine na ovoj sada već tradicionalnoj biciklijadi, obzirom na broj sudionika i pređenih kilometara po biciklistu ukupno se pređe 11380 km. 


Ako bi uspjeli skupiti kunu po kilometru za svakog našeg biciklista, uspjeli bismo pokriti većinu troškova projekta za sve trase.

Zahvaljujemo svima koji će i na ovaj način podržati dio etape pojedinog biciklista i tako zajedno s njihovim naporima sudjelovati u ovom lijepom projektu.

 

 
 
home